Fördelar med matlåda

Fördelar med matlåda

Allt fler börjar ta med sig mat i en matlåda till arbetsplatsen istället för att gå ut och äta på en restaurang eller uteservering. Oftast är maten i matlådan lagad hemma men det händer också att man tar med sig dagens rätt i en matlåda från en intilliggande lunchmatsal.

Vissa har alltid en matlåda i reserv liggande i frysen på jobbet i de fall de glömmer eller inte hinner fixa en matlåda.

Roligt med matlåda

Varför matlåda till arbetsplatsen?

Många tycker att det är mycket roligare och att det känns bättre att ta med sig en matlåda till arbetsplatsen är att gå att äta på restaurang.

Orsakerna till att personer upplever så varierar men några av anledningarna finns listade nedan.

Orsak till matlåda på jobbet

Det finns många bra anledningar till att ta med sig matlåda till arbetet, framförallt om arbetsplatsen har ett bra lunchrum där de kan äta i lugn och ro.

Orsak till matlåda på jobbet
  • Hälskoskäl – Att ha matlåda med sig innebär att du faktiskt vet vad du äter och hemlagad mat har generellt mindre tillsatser, salt, socker och fett, speciellt transfetter.
  • Klimatet – Det är mycket mer klimatsmart att ta med sig en egen matlåda till arbetet än att äta ute på restaurang. Dessutom slipper du slänga några rester hemma vilket också är bra för världens miljön och din ekonomin.
  • Allergi – Ifall du är allergisk är det mycket smidigare och säkrare att ta med en hemlagad matlåda till arbetsplatsen varje dag.
  • Ekonomi - Att äta ute kostar cirka 20.000 kr per år och ifall man tar med matlåda varje dag till jobbet kostar det cirka 6.000 kr vilket göra att du har råd men en elcykel varje år. Om du arbetar i 40 år så ger det dig, dina barn eller barnbarn över en halv miljon kronor.
  • Gemenskap - Allt fler tar med sig en matlåda och äter den till lunch på jobbet. Detta innebär att det ofta är mer socialt att äta där och dessutom kan du sätta dig och prata med personer som du kanske inte träffar så mycket.
  • Tiden - Du sparar mycket tid, ofta 30 minuter, på att äta en matlåda på i matsalen på arbetet istället för att inta lunchen på en extern lunchservering.

Något som kan vara viktigt att tänka på är att man har med sig en burk med grönsaker tillsammans med matlådan.


Matlåda finns hos

Allt viktigt om hälsosamma matlådor

Här kan du hitta mer matnyttig fakta om matlådor men också en del kul och lustigt att veta om en matlåda.Meny - Matlåda
Till förstasidan på www.matlåda.seHögst upp på sidan om lunchlådorLängst ned på sidan om matlådor
GlasRostfrittPlastNyheter